Tiyatroom, okullarda ‘perde’ dedi

• 14 Ocak 2020
Tiyatroom, okullarda ‘perde’ dedi

(BAYDER) Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin ‘Tiyatroom’ ekibi tarafından okullarda Kop Savunmasını konu alan tiyatro sahnelendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gençlik Kimliğiyle Buluşuyor’ projesi kapsamında Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin tiyatro ekibi Tiyatroom’un, Bayburt Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu (YİBO) ve Bayburt Fen Lisesi’nde sahnelediği oyun büyük beğeni topladı.

Senaryosu Tiyatroom ekibine ait olan ‘Zaman Tüneli’ adlı oyun, 2020’den 1916’ya yolculuğu anlatıyor. Yarı komedi ve dram türündeki bu oyunda; Fatih Yılmaz, Uğur Dündar, Muharrem Eraslan, Fatma Kahraman, Ümran Toru, Mahmut Veysel Çankaya, Buket Yılmaz, Feyza Gül Aktaş, Muhammed Ekinci, Saliha Gürbüz, Kübra Doğan, Dilan Ekici, Mehmet Emin Kalkan, Emin Coşkun ve minik oyuncu Umut Efe Yılmaz (6)  rol aldı.

Komedi ve dramı aynı anda sahnelemenin zor olduğunu dile getiren BAYDER Başkanı Fatih Dündar, oyunu başarıyla sahneleyen ekibine, tiyatroyu okullarla buluşturan Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu’na,  sahnelerini tiyatroya açan Bayburt Fen Lisesi Müdürü Ali Şahin’e, Bayburt Erdem Bayazıt İmam Hatip Ortaokulu (YİBO) Müdürü Adil Kacır’a ve desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.