Bayburt, tiyatroya doydu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gençlik Kimliğiyle Buluşuyor’ projesi kapsamında Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin tiyatro ekibi Tiyatroom’un sahnelediği oyun büyük beğeni topladı. ‘Kalp Hırsızı’ adlı komedi oyunu Şair Zihni Kültür Merkezi’nde iki gün üst üste sahnelendi. Yoğun ilgi gören oyun izleyenleri kahkahaya boğdu.

Fatih Yılmaz’ın yazdığı oyuna yaklaşık iki aydır emek veren oyuncular usta tiyatroculara  taş çıkartacak performans sergilediler. Birçok konunun işlendiği, özellikle toplumun günlük hayatta karşılaştığı sorunlara farklı bir bakış getiren oyunda  14 kişi rol aldı. Oyunda; Fatih Yılmaz, Uğur Dündar, Muharrem Eraslan, Fatma Kahraman, Ümran Toru, Gülcan İnan, Mahmut Veysel Çankaya, Şerife Demirtaş, Tuğçe Söner, Muhammed Ekinci, Zeki Kurakçı, Ümit Kaban, Asiye Nur Pınar ve Saliha Gürbüz  isimleri sergiledikleri performansla ayakta alkışlandılar.

Dündar: “Üretmeyi önemsiyoruz, üretmeye teşvik ediyoruz”

Tiyatro sanatının toplum hayatı için önemli olduğunu, aydınlanmanın önünü açan bir araç olduğunu dile getiren BAYDER Başkanı Fatih Dündar, oyuna yoğun ilgi gösteren tiyatro severlere teşekkür etti.

Tiyatroom ekibinin bundan sonra sahnelerde daha çok yer alacağını söyleyen Fatih Dündar, “Özellikle kendi ekibimizin yazmış olduğu oyunlarla sahnelerde yer almak istiyoruz. Tüketici bir geleneğe sahip ülkemizde, sivil toplum kuruluşlarının da ruhuna uygun bir rol alarak üretmeyi önemsiyoruz, üretmeye teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda Gençlik Kimliğiyle Buluşuyor projemizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Dündar, oyunda rol alan, emek veren ekibine de teşekkürlerini iletti.

Gençlik, okuma farkındalığında buluştu
BAYDER’den Başkan Memiş’e teşekkür ziyareti