Seracılık sertifikası için ter döktüler

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından Bayburt Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ortaklığıyla yürütülen “Dezavantajımız Bize Engel Olmasın” projesi kapsamında eğitim gören kursiyerler seracılık için ter döktüler.

Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında uygulamalı ve teorik olarak altı ay boyunca eğitim gören kursiyerler örtü altı sebze yetiştiriciliği sertifikası için ter döktü. Sınav, 44 kursiyerin katılımıyla Bahir Necati Sorguç Yatılı Bölge Okulunda gerçekleştirildi.

Başarılı olan kursiyerlerin MEB onaylı Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Seracı Sertifikasını almaya hak kazanacağını belirten  Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar, Bilinçli üretim ve pazarlama için bu projemiz büyük önem taşıyor. Tüketim potansiyeli yüksek ilimizde sağlıklı üretim bu tür eğitimlerle mümkün olacaktır. Sınavda ter döken tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca bu proje kapsamında kursiyerlere KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimlerinin de devam ettiğini belirten Dündar, 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde de Türkiye’nin en profesyonel seralarının bulunduğu Antalya’ya örnek uygulama gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.

BAYDER, MNG Kargo ile protokol imzaladı
Kursiyerlerimize ‘bağlama kursu’ sertifikaları verildi