Dündar, TRT’de ‘Bayburt Kültüründe Ramazanlar’ı anlattı

• 19 Mayıs 2020
Dündar, TRT’de ‘Bayburt Kültüründe Ramazanlar’ı anlattı

Bayburt Kültüründe Ramazanlar, TRT Erzurum Radyosu Doğu’nun Sesi programında anlatıldı.

Hafize Batmaz’ın hazırladığı, Yıldıray Yıldız’ın sunduğu Doğu’nun Sesi programının konuğu Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Başkanı Fatih Dündar oldu.

Yaklaşık yarım saat süren programda Dündar, Bayburt’un ramazan ibadetlerinden, iftar heyecanından, ramazan yemeklerinden, iftar ve teravih sonrası kültürel folklorik değerlerinden ve dost meclislerinden bahsetti.

Özellikle Bayburt’a özgü ramazan kültürü olan ‘Onbeşi’ geleneğini de dile getiren Dündar, yaşatılan ve unutulmaya yüz tutmuş ramazan geleneklerine de yer vererek, Bayburt’un ramazan kültüründe önemli bir renk olduğunu belirtti.

Programın son bölümünde ise yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Dündar, koronavirüs dolayısıyla ‘Nerde o eski ramazanlar’ ifadesinin tam anlamıyla yaşandığı bugünlerin son bulmasını temenni ederek TRT Ailesine teşekkür etti.