Derneğimiz, ‘Hekât Geleneği’ni yaşatıyor

  • 28 Şubat 2024
Derneğimiz, ‘Hekât Geleneği’ni yaşatıyor

Derneğimiz tarafından yürütülen ‘Kültürel Değerlerimizle Geleceğe Yürüyoruz’ projesi kapsamında ‘Hekât Geleneği’ etkinliği düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından yürütülen ‘Kültürel Değerlerimizle Geleceğe Yürüyoruz’ projesi kapsamında sözlü kültürün önemli öğelerinden hekât geleneğine yer verildi.

İmdat Sancar tarafından ‘Pir Ahmet ile Selvinaz’ adlı hikâyenin bir bölümünün anlatıldığı programda hekat geleneğine uygun olarak katılımcılara yatsılık ikramlarında bulunuldu.

Proje Koordinatörü ve BAYDER Başkanı Fatih Dündar, Dede Korkut’tan günümüze süre gelen hekât geleneğinin Anadolu’da artık unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek “Hekât geleneği, teknolojinin evimize, cebimize girmediği dönemlerde insanları bir araya getiren, kaynaştıran, daha çok tandır başlarında, konaklarda, misafir odalarında anlatılarak süregelen bir Anadolu geleneğidir. Bu gelenek, sözlü edebiyatımızın en önemli öğelerindendir.” ifadelerine yer verdi.

Günümüzde hekât (hikaye) anlatanların da kalmadığını dile getiren Dündar, İmdat Sancar’a ve desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Program; ağız barları gösterisi, İmdat Sancar, Uğur Dündar, Serdar Eslek’in sahne sunumlarıyla sona erdi.

HABER GALERİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ