Karslıoğlu, ‘Futbolda Mantalite’yi anlattı

BAYDER Kültür Sohbetleri’nde Karslıoğlu konuştu

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından düzenlenen kültür sohbetlerinin konuğu Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Karslıoğlu oldu. Karslıoğlu, konuşmacı olarak katıldığı programda geçtiğimiz aylarda yayınlanan ‘Futbolda Mantalite’ adlı kitabı ile ilgili bir sunum yaptı.

“İçinde Yer Alanlar ve Yer Almak İsteyenler İçin Futbolda Mantalite” adlı eserin alanında tek ve futbolu her anlamda ele alan bir kitap olduğunu söyleyen Karslıoğlu, “Futbola emek verenlerin, yetkililerin, sorunmlu olanların, yapmaları gerekenleri tam zamanında yapmaları maksadı ile birikimlerimi, futbolun yaşadığım sıcak atmosferi içinden ve o sıcaklığı tanımlayarak aktarmak istedim” dedi.

Kitabın kısa sürede Türkiye’de yayıldığını ve futbol otoriterleri tarafından ‘futbolda önemli bir boşluğu doldurduğu yönünde’ eleştiriler aldığını belirten Karslıoğlu, kitabın tanıtımı dolayısıyla Bayburt yerel basınına ve spor program yapımcısı Selahattin Ekrekli’ye teşekkür etti.
Karslıoğlu, kendisinin Bayburt’un ilk resmi kulübü olan Şairzihnispor’da kaptanlık yaptığını ve futbolun içerisinden yetiştiğini belirterek, Bayburt’ta ilk resmi kulübü kuran ve kendilerini spora teşvik eden Bayburt Postası Gazetesi Kurucusu Merhum Osman Okutmuş’u rahmetle andığını belirtti.
Karslıoğlu, Bayburt’tun spor tarihi ile ilgili bir çalışmayı da yakın zamanda yayınlayacağını belirtti.

‘Futbolda Mantalite’ adlı kitabını derneğe hediye eden Karslıoğlu’na, BAYDER Başkanı Fatih Dündar tarafından derneğin çeşitli materyalleri ve dernek tarafından yayınlanan ‘Şiirin Türküsü’ adlı kitap hediye edildi.

Şiirlerin okunduğu, hikayelerin anlatıldığı BAYDER Kültür Sohbetleri, Aşık İsmail Öksüz, İmdat Sancar ve yerel sanatçı Kurban Çil’in söylediği türkülerle sona erdi.

Kültür Sohbetleri’nde ‘Dede Korkut’ konulu sunumlar
Tarihte ve Kent Yaşamında Kadın