3. Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Eşgüdüm Toplantısı

Tarih: 20 Mayıs 2015 – Saat: 19.00
Yer: Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Merkezi
Toplantı Davet Sahibi: Bayburt Ziraat Odası

Toplantıda Görüşülen Konular ve Alınan Kararlar:

1. Bayburt Dede Korkut Şölenleri ile ilgili hazırlanmış değerlendirme raporu, önceki toplantıda görüşülmüş ve bir ön yazı ile Belediye Başkanlığına sunulması öngörülmüştü.
  2. Bu sunuş yazısında hazırlanan rapora paralel olarak; şölenlerin kapsamı, düzeni ve içeriği ile ilgili tespitler, uyarılar, öneriler ve işbirliği teklifleri maddeler halinde sıralanmış ve Sayın Belediye Başkanına dosya halinde takdim edilmiştir.
  3. Belediye başkanının konuya yaklaşımının olumlu olduğu, işbirliği ve destek verilmesine hazır olduğu izlenimi toplantıda paylaşıldı.
  4. Nitekim daha sonra Belediye’ye davet edilen Bekder, Bayder, Gazeteciler Cemiyeti gibi STK’lar, Belediye’de yapılan toplantıda görüşlerini dile getirdiklerini ve hangi konularda nasıl katkıda bulunacaklarını beyan ettiklerini izah ettiler.
  5. Şölenler dolayısı ile; Bayder “Âşıklar ve Şiir”, Bekder “Rafting, Off-Road ve Yamaç Paraşütü”, Kadınlar Derneği “Şölen Sokağı”, Bayproje “Bilimsel Toplantı”, Ziraat Odası “ Tarım ve Hayvancılıkla ilgili Yarışma ve Etkinlikler”, Gazeteciler Cemiyeti ise “Tanıtım ve Duyuru” konularında yardımcı olmaya hazır olduklarını bu toplantıda da beyan ettiler.
  6. Bayburt Üniversitesi’nin isminin “BAYBURT DEDE KORKUT ÜNİVERSİTESİ” olarak değiştirilmesinin, gerekçeli bir yazı ile talep edilmesi ve ayrıca kurulmakta olan Toplum Bilimleri Fakültesinin isminin de “BEY BÖYREK TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ” olmasının teklif edilmesine karar verildi.
  7. Toplantıya davet edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut,
  • Bayburt’ta inşa gerçekleştirilmesi düşünülen “Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi”,
  • İslam Kalkınma Bankasının finansman desteği ile oluşturulacak “Bayburt, Gümüşhane, Rize Kırsal Kalkınma Projesi” konularında bilgi verdi.
  1. Dokap Bayburt Raporu”nda eksik ve yanlışlar olduğu, dolayısıyla bu konunun araştırılması ve gerekiyorsa,  Dokap’a bu konuda bir yazı yazılması fikri benimsendi.
  2. Örnek Köy” çalışması yürütülen Çerçi Köyündeki çalışmalarla ilgili bilgi verildi, çalışmaların memnuniyet verici bir biçimde yürütüldüğü belirtildi.
  3. Yapılan çalışmalarda, hazırlanan Rapor ve yayımlanan K itaplarda, Eşgüdüm toplantılarına iştirak eden STK’ların isim ve varsa Logo’larının kullanılmasının uygun olacağına işaret edildi.
  4. Bundan sonraki eşgüdüm toplantısının, Eylül ayı başında, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve yine Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği merkezinde yapılmasına, kesin tarihin daha sonra saptanmasına karar verildi.

KATILIMCILAR
Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)