Fırat Kızıltuğ’a derneğimizde imza günü

• 23 Mayıs 2017
Fırat Kızıltuğ’a derneğimizde imza günü

Türk Musîkisi ve Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Fırat Kızıltuğ için Bayburt’ta imza günü düzenlendi. Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin ev sahipliği yaptığı imza gününde Kızıltuğ, kitaplarını hemşehrileri için imzaladı.

Belediye Başkanı Mete Memiş ve kitapseverlerin katıldığı imza gününde Bayburt’un edebiyat ve müzik geçmişinden bahseden Fırat Kızıltuğ, 1930’lı yıllarda Bayburt’ta bir bando takımının olduğunu anlatarak, o yılların müzisyenleri hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Bayburt’ta her türlü kültür faaliyetini desteklediklerini ve bunun kendileri için bir görev olduğunu belirtti. Memiş, Kızıltuğ’a ‘Varlığınızla gurur duyuyoruz. Sizler gibi değerli şahsiyetlerin de desteğiyle kültürümüzü daha da zenginleştirerek gelecek nesillere aktarmalıyız” diye konuştu.

‘Hoca Yaşar’ sürprizi

Programın sürprizini ise Avukat Yaşar Aker yaptı. Bayburt’ta ‘Hoca Yaşar’ diye tanınan ve Bayburt kültürünün önemli taşıyıcılarından biri olan Avukat Yaşar Aker, çocukluk arkadaşı Fırat Kızıltuğ’u yalnız bırakmadı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada Kızıltuğ, Yaşar Aker’le 75 yıllık bir tanışıklıklarının olduğunu kaydetti. Avukat Yaşar Aker ise, Kızıltuğ’un babası Bayburt Bandosunun şefi Ahmet Kızıltuğ’un musîkisi eşliğinde Fırat Kızıltuğ’la çok türküler seslendirdiklerini belirtti. Kızıltuğ ve Aker, çocukken söyledikleri türkülerin bir kaçını da uzun yılların ardından bir araya geldikleri bu buluşmada seslendirdiler.

Bayburt barlarının da konuşulduğu buluşmada Avukat Yaşar Aker, gençlerin Bayburt barlarıyla ilgili sorularını cevapladı. Aker, ilerlemiş yaşına rağmen ayağa kalkarak bar figürlerini sergiledi.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, Bayburt Postası Yayın Editörü Murat Okutmuş, yazar Turgut Akaslan, dernek yöneticileri ve kitapseverlerin katıldığı imza gününde Kızıltuğ, Akıl ve Fikir Yayınları aracılığıyla okuyucuyla buluşan ‘Şikesteler’, ‘Satrançname’, ‘Dildeste’, ‘Şiirler’ adlı eselerini imzaladı. Fırat Kızıltuğ, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Avukat Yaşar Aker’e ise edebiyatçı dostlarının kendisi hakkındaki görüşlerini içeren Menekşe Özkaya’nın hazırladığı ‘İki Fırat İki Kızıltuğ’ adlı eseri armağan etti.

Haber: Bayburt Postası