BAYDER Kültür Sohbetleri, 2021-2022 yılı sezonu başlıyor

  • 28 Ekim 2021
BAYDER Kültür Sohbetleri, 2021-2022 yılı sezonu başlıyor

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nce düzenlenen kültür sohbetleri programı Cuma günü başlıyor. 

2014 yılında başlayarak günümüze kadar ulaşan BAYDER Kültür Sohbetleri, pandemi dolayısıyla verdiği arayı, 29 Ekim 2021 Cuma günü sonlandırıyor.

Gezi Rehberi’nde Bayburt’ta Yapılacaklar Arasında

Her hafta başka bir konunun ele alındığı, bar, türkü, hikaye, aşık faslı, orta oyunu gibi çeşitli etkinlikleri içeren kültür sohbetleri, Bayburt’un en özel etkinliği olarak dikkat çekiyor.

Yıllık ortalama 38 programla, Bayburt’un en uzun soluklu etkinliği olarak da bilinen BAYDER Kültür Sohbetleri, Gezi Rehberi’nde ‘Bayburt’ta Yapılacaklar Arasında’ gösteriliyor. Bayburt Kalesi, Dede Korkut Türbesi,  Baksı Müzesi, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi gibi mekânların yanında Bayburt’ta görülmesi gereken bir etkinlik olarak değerlendirilen BAYDER Kültür Sohbetleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden günübirlik misafirler de alıyor.

Bölge aşıkları başta olmak üzere, ülke genelinden yazar, şair, bestekârları da ağırlayan BAYDER Kültür Sohbetleri 29 Ekim 2021 Cuma günü başlatacağı programlarını yıl boyunca sürdürecek.

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar,  BAYDER Kültür Sohbetleri’nin derneğin en renkli etkinliği olduğunu  belirterek, bu hafta başlayacak ve yıl boyunca devam edecek sohbetlerin, edebiyat, kültür, tarih, müzik ve sahne sanatları gibi birçok konuyu içereceğini söyledi.

BAYDER Kültür Sohbetleri’nin kurumsallaştığını ve Gezi Rehberi’nde ‘Bayburt’ta Yapılacak Arasında’ gösterilmesinin, memleketin tanıtımı açısından önemli olduğuna vurgu yapan Dündar, “Gelenekten Geleceğe sloganıyla kültürümüzün değişmemesi veya yaşaması gereken güzelliklerini genç kuşaklara aktarmak gibi bir misyonumuz var. Bunun için de sohbetlerimiz yaş aralığı olmaksızın herkese açıktır” dedi.

38 haftalık programın hazır olduğunu, pandemi gibi bir sağlık sorunu yaşanmaması halinde programların aralıksız olarak süreceğini bildiren BAYDER Başkanı Fatih Dündar, memleketin edebiyatının, tarihinin,  kültürünün, müziğinin konuşulacağı etkinliğe herkesi davet ettiğini sözlerine ekledi.

BAYDER tarafından hazırlanan kültür sohbetleri tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ