Bayburt’un İncileri, kabuğunu kırıyor

• 27 Haziran 2016
Bayburt’un İncileri, kabuğunu kırıyor

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğiyle, Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Programı kapsamında Bayburt Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen “Bayburt’un Kabuğunu Kıran İncileri” Projesi kapsamında Bayburt’ta okuyan kız çocuklarına yönelik faaliyetler devam ediyor.

Proje kapsamında merkezden ve köylerden gelen yaklaşık 120 kız çocuğuna (Orta okul ve Lise öğrencileri) Bayburt Üniversitesi Tanıtım Gezisi organize edildi.

Üniversitenin tanıtımının yapıldığı, birimlerinin gezildiği programda; üniversite okumanın önemi, faydaları, gerekliliği ve ayrıcalığı anlatıldı. Bilgilendirme sonunda Bayburt Üniversitesi’nde okuyan kız öğrenciler deneyimlerini ve duygularını geziye katılan çocuklara aktardı.
Bayburt’un İncileri, kabuğunu kırıyorÜniversite Dede Korkut Yerleşkesinin gezilmesi sırasında derslikler, fakülteler ve kütüphane gezilerek, bilgilendirme yapıldı. Tanıtım gezisine katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Gezi sonrasında duygularını paylaşan ve kağıda döken kız çocukları Bayburt Üniversitesi’ne hayran kaldıklarını, okuma isteklerinin arttığını belirttiler. Bazıları Üniversiteyi ilk kez bu kadar yakından ve iyi tanıdıklarını akıllarındaki şüphelerin ortadan kalktığını dile getirdiler.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, gezi ile ilgili açıklama yaparak, projenin amaçlarına ulaştığını belirtti. Kız çocuklarının okuma sevgisini ve okuma aşkını gözlerinde parladığını ve gelecekte bu incilerin çevrelerinde saygın, örnek şahsiyetler olacağını ve önemli mesleklerde göreceklerini ifade etti.

Proje yürütücüsü tarafından, kız çocuklarına proje kapsamında sinema gösterimi gerçekleştirilerek, çocukların sosyalleşmesine ve sanat faaliyetlerine katılmalarına katkı verildi.